Udruga Hercegovka godine, uz istoimeni izbor, ovih dana organizira još jedan – izbor za najpoželjnijeg neženju Hercegovine.

Mostarac Alan Puce prošlogodišnji je finalist izbora najpoželjnijeg neženje Hercegovine. Osvojio je tada treće mjesto.

“U svakom slučaju mi je drago da su me prijavili , da upoznam nove ljude”, kaže on.

Na ovo neobično natjecanje prijavila ga je prijateljica. Pristao je, kaže, iz znatiželje i zabave: “Još sam mlad, ali više je to bilo iz zabave, da vidimo šta je to, bili smo znatiželjni. Ali, u svakom slučaju – ako se nađe neka cura, slobodan sam”.

I ove godine snage će odmjeriti momci iz svih krajeva Hercegovine, prijave su u tijeku, kriteriji jasni – važno je da je kandidat iz Hercegovine, bez obzira na trenutačno mjesto prebivališta.

“Znači, bilo gdje u svijetu, koji nisu u braku – to je osnovna stvar, a mogu biti momci, rastavljeni, udovci”, objašnjava Danijela Škegro, organizatorica Izbora najpoželjnijih neženja Hercegovine.

Već prvih dana nominacija veliki je broj prijava.

“Mi smo već prvi dan imali više nominacija nego cijelo vrijeme protekle godine za isti izbor, što nas jako raduje. Oko 20. ožujka kreće glasovanje”, dodaje Škegro.

Nije ovaj izbor jedini za one što još nisu stali na ludi kamen. U Posušju je, primjerice, aktivan u tom polju Miro Mitar, čovjek koji, kako voli reći, radi u Ministarstvu ljubavi.

Agencija “Zdravlje i sreća” godinama pomaže hercegovačkim neženjama da to više ne budu.

“Smatram da u sumraku civilizacije svjetlo na kraju tunela ipak je ljubav. Da ljubav zaživi, treba par, muškarac i žena. Ako negdje zaškripi, tu sam”, poručuje Mitar.

 Spojio je mnogo parova, svi su, kaže, u sretnim vezama.

“203 i 110 je djece – nema nijedan da se razišao”, tvrdi on.

Najviše mu se javljaju upravo domaći neženje, te stoga pozdravlja i ovaj izbor: “Opisao bih ih kao ponosne muškarce, snalažljive”.

„Meni je uvijek cilj promoviranje naše Hercegovine i njenih ljepota, a kud ćete bolje – zar mi nismo rasadnik kršnih i čestitih ljudi?“, zaključuje Škegro.

Ovogodisnji Izbor najpoželjnijeg neženje će biti održan u travnju, kada će biti poznato tko će ove godine biti nositelj titule najpoželjnijeg neženje s hercegovačkog krša, piše FTV.

Izvor:FTV

error: Content is protected !!