U završenom 17. izdanju nogometnog turnira “Međugorje Cup 2022.” sudjelovalo je oko 40 momčadi iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Mladi nogometaši natjecali su se na terenima Sport centra Međugorje u šest kategorija, od 2009. do 2014. godišta, izvijestili su iz Općine Čitluk.

Naveli su kako je ovogodišnji turnir potvrdio reputaciju “jednog od najjačih turnira za mlađe uzraste na ovim prostorima”.

Dalje se ističe kako su titulu najboljih u najmlađoj kategoriji odnijeli nogometaši Zrinjskog, dok je drugo mjesto pripalo DU talent, a treće NK Adriatic.

Za najboljeg igrača proglašen je Ivano Čović. Najbolji vratar je Mihael Pintarić, dok je najefikasniji igrač Josip Mihaljević.

U kategoriji 2013. godišta najbolje je Škola nogometa Limači. Drugo mjesto pripalo je NK Osijek, a treće mjesto domaćinima ŠN Međugorje.

Najbolja igračica turnira je Patricia Čiber, najbolji strijelac Jona Musa, a najbolji vratar Josip Primorac.

U kategoriji 2012. godište, prvo mjesto pripalo je ŠN Du talent, drugo mjesto zauzeli su nogometaši Osijeka, a treće NK Adriatic.

Za najboljeg igrača proglašen je Bruno Šimunović. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Davor Šundrica, a najbolji vratar Dino Idrizović.

Nogometaši Osijeka najbolji su u kategoriji 2011. godište. Drugoplasirani su NK Arbanasi, a treći RNK Split.

Za najboljeg igrača proglašen je Fran Šarčević, najbolji strijelac je Mauro Kvartuć, a najbolji vratar Roko Palameta.

Mostarski Zrinjski osvojio je titulu i u godištu 2010., drugoplasirani su bili Juventus Academy, a trećeplasirani NK Adriatic.

Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Sivrić, najefikasniji je bio Ivan Kukuić, a najbolji vratar Petar Burić.

U najstarijoj kategoriji naslov je pripao GNK Dinamu koji je u finalu svladao Osijek. Treće mjesto osvojila je momčad Primorca.

Za najboljeg igrača proglašen je Jona Benković, najbolji strijelac je Jakov Dedić, a najbolji vratar Jan Adžić.

Pehare i medalje nogometašima su uručili predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, stoji u izvješću.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!