Sljedeće godine u siječnju će opet, nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVIDA-19, biti organizirani WTA i ATP teniski turniri s obzirom da Novi Zeland počinje popuštati stroga ograničenja za ulazak u zemlju.

Turnir za tenisačice koji se inače održavao u prvom tjednu nove sezone u Aucklandu zadnji je put organiziran 2020. a slavila je osvajačica 23 grand slam naslova Amerikanka Serena Williams. Auckland je također domaćin turnira za tenisače prije početka Australian Opena, prvog Grand slam turnira sezone.

– Brojne pozitivne najave vlade prošli mjesec probudile su nadu da ćemo moći organizirati turnir 2023., izjavio je šef turnira Rohan West.

– Ali također, WTA i ATP pružaju iznimno veliku potporu i čine sve što mogu kako bi osigurali da možemo biti domaćini njihova dva turnira u siječnju sljedeće godine i oba su njihova odbora “zaključala” datume za sljedeću godinu.

Prema Westovim riječima turnir za tenisačice bi se tako trebao održati od 2. do 8. siječnja, a za tenisače od 9. do 14. siječnja.

Novi Zeland je imao neke od najstrožih ograničenja za ulazak u zemlju na svijetu zbog pandemije, no od sredine travnja u zemlju mogu ulaziti cijepljeni putnici iz Australije bez potrebe da u karanteni provedu neko vrijeme.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!