Prijedorčanin S.R. optužen je da je pijan napao majku koju je bacio preko ograde terase, a zatim i oca, koji je htio pomoći majci, udarao po glavi i tijelu. Nastavio je tući majku i njenom glavom udarao od beton terase iako je bespomoćna žena gubila svijest

Optućeni je i prije tukao oca, ali i svoju kćer koju je vrijeđao i prijetio joj da će je ubiti.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužiteljstvo Prijedor koje ga optužuje za nasilje u obitelji po tri točke optužnice.

Naime, navodi se da je optuženi napao majku  31.srpnja 2018. godine oko 18h na terasi kuće u Prijedoru dok je imao 1,36 g/kg alkohola u organizmu prijeteći je joj da će je pretući i ubiti, pišu Nezavisne.

“Prišao je majci, uhvatio je za ruke, odvukao do ograde terase te je bacio preko ograde nakon čega joj je muž S.R. prišao u pomoć, podigao sa zemlje, pomogao da se popne na terasu te je spustio na kauč koji se nalazio na terasi. Nakon toga došlo je do verbalne prepirke sa ocem, nakon čega ga je optuženi fizički napao oborio na pod te mu rukama zadao više udaraca po glavi i tijelu, a potom ga odvukao u kuću”, navodi se u optužnici.

Optuženi se ponovo vratio do majke, oborio je sa kreveta na pod, uhvatio za glavu i njom više puta udario od beton terase.

“Uslijed toga je oštećena na trenutke gubila svijest, a nakon toga je unio u kuću i spustio na kauč i otišao”, navodi se u optužnici.

Otac optuženog zadobio je ozljede na desnoj podlaktici i glavi, a majka je imala otok i krvne podlijeve na lijevoj strani lica, u blizini lijevog oka kao i ozljedu usne.

Osim toga, tereti se i da je 21.listopada 2018. godine oko 19.30h u kući sa 1,59 g/kg alkohola u organizmu napao kćer  kojoj je prvo verbalno vrijeđao i prijetio joj. Zatim ju dva puta udario u grudi i leđa te ju počeo daviti. Žrtva je uz pomoć jedne osobe uspjela izgurati osumnjičenog iz kuće pri čemu je nastavio s prijetnjama.

“Ponovo fizički napada vlastitu kćerku koja u obrani udara osumnjičenog u predjelu leđa nakon čega isti odlazi”, navodi se u optužnici.

Kćerka optuženog zadobila je ozljede u vidu crvenila grudnog koša i vrata lijevog ramena i dvije veće oguljotine rane na leđima i ramenima.

Optužnica Prijedorčanina tereti i da je od 12. do 14. prosinca 2018. godine napao oca kojeg je prvo verbalno vrijeđao, a zatim više puta udario.

Nesretni otac je zadobio krvne podlijeve nadlaktice, lakta i podlaktice.

“Dakle, primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje članova svoje obitelji te doveo do ozljede fizičkog i psihičkog integriteta članova svoje obitelji čime je učinio kazneno djelo nasilja u obitelji”, navodi se u optužnici.

Izvor:nazavisne.com

error: Content is protected !!