Od 18. do 20. ožujka u Samoboru se održava jubilarno 30. izdanje tradicionalnog međunarodnog turnira “Karate Grand Prix Croatia” koji je u svom ovogodišnjem izdanju okupio 1800 natjecatelja iz 33 zemlje.

Natjecanja za sve dobne kategorije odvijaju se kroz tri dana u Sportskoj dvorani Samobor, a središnji događaj bit će borbe u kategoriji seniora.

Natjecanja u “Seniors Open” kategoriji počinju u subotu 19. ožujka u 17.10, a finala će se održati nakon svečane ceremonije otvaranja događaja, koja je na rasporedu istoga dana u 19.30.

Na turniru će među ostalima nastupiti i hrvatski reprezentativci Ivan i Anđelo Kvesić, a u najatraktivnijoj muškoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj se dodjeljuje i nagradni fond, nastupa i nekoliko velikih imena svjetskog karatea.

Na 30. izdanju ovog ponajvećeg turnira u karateu u Hrvatskoj, održat će se i natjecanje u para-karateu. Nažalost, zbog COVID-19 mjera na snazi natjecanje se održava bez gledatelja, ali je organizator organizirao prijenos uživo putem YouTube kanala CRO RING.

Na samoborski tatami će, uz domaćina Hrvatsku, izaći natjecatelji iz Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine itd.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!