Španjolski 18-godišnji tenisač Carlos Alcaraz probio se do svog prvog četvrtfinala na ATP turnirima Masters 1000 serije pobijedivši u osmini finala BNP Paribas Opena u Indian Wellsu Francuza Gaela Monfilsa sa 7-5, 6-1. 

Španjolska je jedina država koja će na ovogodišnjem BNP Paribas Openu imati dvojicu četvrtfinalista, jer je prije Alcaraza plasman među osmoricu najboljih izborio i Rafael Nadal. On se po 12. put u karijeri plasirao se u četvrtfinale turnira u Indian Wellsu nadigravši Amerikanca Reillyja Opelku sa 7-6 (3), 7-6 (5), a za mjesto u polufinalu igrat će protiv Australca Nicka Kyrgiosa kojem je Talijan Jannik Sinner bez borbe predao meč zbog bolesti.

Nadalu je ovo već 18. uzatopna pobjeda u ovoj sezoni u kojoj još ne zna za poraz.

Od četvorice američkih tenisača u ždrijebu osmine finala, je dalje prošao samo Talyor Fritz koji je sa 3-6, 6-4, 7-6(5) pobijedio Australca Alexa de Minaura. Za prolaz u polufinale i reprizu svog prošlogodišnjeg rezultata u Indian Wellsu Fritz će se boriti protiv srpskog tenisača Miomira Kecmanovića koji je također u osmini finala slavio u tri seta. Pobjednik nad Marinom Čilićem u 2. kolu, u osmini finala je svladao šestog nositelja, Talijana Mattea Berrettinija, sa 6-3, 6-7(5), 6-4. Kecmanoviću je ovo drugo četvrtfinale na turnirima Masters 1000 serije, a ponovio je rezultat karijere iz Indian Wellsa 2019.

Bez četvrtfinala ostao je John Isner, koji je je prije 10 godina bio finalist u Indian Wellsu. U osmini finala ga je zaustavio Bugarin Grigor Dimitrov koji je slavio sa 6-3, 7-6 (6). Dimitrov je na prošlogodišnjem, jesenskom izdanju BNP Paribas Opena došao do polufinala, što mu je najbolji rezultat u Indian Wellsu. Britanac Cameron Norrie pobijedio je domaćeg predstavnika Jensona Brooksbyja 6:2, 6:4.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!