Britanski  ministar obrane Ben Wallace je preko Microsoft Teamsa razgovarao s lažnim pozivateljem koji se predstavio kao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, a njegov kolega James Heappey je za Sky News govorio o situaciji te branio Wallacea.  

“Wallace jako dobro razumije prijetnju te je svjestan da je bio na pozivu koji se mogao prisluškivati. Poziv je na početku bio normalan, rekao je, ali kada je pozivatelj počeo postavljati ‘oštrija pitanja’ koja se obično ne bi postavljala, Wallace je posumnjao i prekinuo poziv”, kaže Heappey. 

Podsjetimo, britansko ministarstvo obrane objavilo da je su ruske snage ovog tjedna postigle minimalni napredak. “Ukrajinske snage nastavljaju odbijati napade ruskih snaga koje su ovog tjedna postigle minimalni napredak”, priopćilo je ministarstvo.

O cijelom slučaju očitovali su se i iz ureda britanskog premijera. “Prerano je reći o čemu se radi, ne znamo tko stoji iza ovoga, ali je istraga u tijeku”, rekao je glasnogovornik Borisa Johnsona.    

“Nemam točne termine poziva, to je bilo ranije ovog tjedna i, da, relevantne osobe su obaviještene”, rekao je glasnogovornik. “Postoje potrebni koraci koji se poduzimaju kada se ovakve stvari dogode, ali osim toga neću ulaziti u više detalja kada je istraga u tijeku”, kaže, prenosi Index.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!