U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu danas održan je ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige prvaka.

Ždrijeb je bio otvoren i nije bilo nositelja ni “zaštićenih” parova. Bilo koja momčad mogla je biti izvučena protiv bilo koje druge momčadi.

Svakako jedan od najzanimljiviji parova je okršaj aktualnog europskog prvaka Chelseaja i najtrofejnijeg europskog kluba Real Madrida. Bit će to okršaj Matea Kovačića i Luke Modrića.

Manchester City igrat će protiv Atletico Madrida. Villarreal čeka susret s Bayernom, dok će Benfica igrati protiv Liverpoola.

Odmah su izvučeni i parovi polufinala. Pobjednik susreta Manchester City – Atletico Madrid u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Chelsea i Real Madrida.

U drugom polufinalu će igrati bolji iz susreta Benfica – Liverpool, te Villarrreal – Bayern Munchen.

Po tri kluba u četvrtfinalu imat će Englezi (Liverpool, Manchester City, Chelsea) i Španjolci (Atletico Madrid, Real Madrid, Villarrreal), te po jednog Nijemci (Bayern) i Portugalci (Benfica).

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati su 12. i 13. travnja. Polufinala su 26. i 27. travnja, te uzvrati 3. i 4. svibnja.

Finale je 28. svibnja na pariškom Stade de Franceu.

PAROVI ČETVRTFINALA LIGE PRVAKA:

——————————————–

Chelsea – Real

Manchester City – Atletico

Villarreal – Bayern

Benfica – Liverpool

PAROVI POLUFINALA:

——————————

City/Atletico – Chelsea/Real

Benfica/Liverpool – Villarreal/Bayern

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!