Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu svladavši nakon tri seta Australca Nicka Kyrgiosa sa 7:6 (0), 5:7, 6:4.

Nadal je tako izborio rekordni 76. polufinale na Masters 1000 turnirima, najviše od svih tenisača. Novak Đoković je dogurao do brojke od 71, dok je Roger Federer nastupio u 66 polufinala. Daleko iza njih je Britanac Andy Murray sa 33 polufinala na turnirima ovog ranga.

Sjajnom Španjolcu je to bila i 19. uzastopna pobjeda na startu ove godine što je njegov najbolji ulazak u neku godinu u karijeri. U 2022. Nadal još ne zna za poraz.

Nadal do pobjede nije stigao na lagani način. U prvom setu izgubio je svoj servis u trećem gemu nakon dvostruke pogreške. Kyrgios je imao vodstvo od 5:4 i servirao za prvi set, no Nadal se vratio, uspio izboriti tie-break u kojemu je bez izgubljenog poena nadigrao nervoznog Australca. Kyrgios je potpuno izgubio živce, a kod 0:6 zbog neprimjerenog rječnika kažnjen oduzimanjem boda.

Uspio se Kyrgios vratiti u drugom setu iskoristivši neke pogreške Nadala te odvesti meč u odlučujući set. U trećem setu ključni trenuci dogodili su se u drugom gemu kada se Nadal uspio spasiti nakon što je Kyrgios imao dvije prilike za break. U sedmom gemu Španjolac oduzima servis Australcu, a osmi i deseti gem dobiva bez izgubljenog poena iskoristivši nervozu Kyrgiosa koji se svađao sa glavnim sucem.

Nažalost, odličan meč Nadala i Kyrgiosa obilježio je novi ispad australskog tenisača. U bijesu što je izgubio meč, Kyrgios je razbio svoj reket o tlo, koji se potom odbio i zamalo udario sakupljača loptica.

Kyrgios se ispričao za svoj potez.

– Želim se ispričati tom klincu, bila je to potpuna nesreća i bio sam frustriran nakon meča, napisao je Kyrgios na Instagramu. 

– Moj reket je ludo odskočio i nikad mi nije bila namjera. Ako netko zna tko je taj klinac, pošaljite mi poruku i poslat ću mu reket.

Australac je pronašao dječaka na društvenim mrežama, koji je poručio da se raduje što će dobiti reket.

– Ja sam čovjek. Takve stvari se događaju. Da to učinim još milijun puta ne bi tako daleko odletio, poručio je Kyrgios.

Nadal je prošloga tjedna rekao da bi se u tenisu trebale nametnuti strože kazne kako bi se obuzdali ispadi, nakon incidenta Alexandera Zvereva u Acapulcu.

– Budući da se ovakve situacije događaju sve češće, vjerojatno bi ATP trebao preispitati stvari i donijeti odluke, rekao je Nadal nakon meča u četvrtak.

Osvrnuo se na potez svog suparnika.

– Nisam vidio što se dogodilo na kraju, tako da ne mogu to komentirati. Nadam se da se ništa loše nije dogodilo jer želim Kyrgiosu sve najbolje, poručio je legendarni Španjolac.

Nadal će u polufinalu igrati protiv mladog sunarodnjaka Carlosa Alcaraza koji je pobijedio Britanca Camerona Norrieja sa 6:4, 6:3.

Osamnaestogodišnji Španjolac tako je postao drugi najmlađi polufinalist ovog turnira nakon Andrea Agassija, koji je imao 17 godina kada je 1988. ušao u polufinale.

Nadal i Alcazar su do sada igrali jednom, lani u Madridu, a slavio je 17 godina stariji Nadal.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!