U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu danas će biti ždrijebani parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka i Europske lige. 

Prvo će biti održan ždrijeb Lige prvaka koji počinje točno u podne. Četvrtfinale elitnog natjecanja izborila su po tri kluba iz Engleske i Španjolske te po jedan iz Njemačke i Portugala. 

U bubnju su tako Liverpool, Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, Real Madrid, Villarreal, Bayern i Benfica. Ždrijeb je otvoren, nema nositelja ni “zaštićenih” parova što znači da bilo koja momčad može igrati protiv bilo koje druge momčadi.

Osim četvrtfinalnih parova, bit će ždrijebani i parovi polufinala te formalni domaćin finala koje će se igrati 28. svibnja na pariškom Stade de Franceu.

Termini četvrtfinala su 5. i 6. travnja (prvi susreti) te 12. i 13. travnja (uzvratni susreti). Polufinala su na rasporedu 26. i 27. travnja te 3. i 4. svibnja.

Nakon ždrijeba Lige prvaka, od 13.30 uslijedit će ždrijeb četvrtfinala i polufinala Europske lige.

Među osam najboljih ekipa u Europskoj ligi su dvije njemačke, Eintracht i Leipzig, a po jednog predstavnika u četvrtfinalu imat će Italija (Atalanta), Španjolska (Barcelona), Portugal (Braga), Francuska (Lyon), Škotska (Rangers) te Engleska (West Ham).

Kao i kod Lige prvaka, i ždrijeb Europske lige je otvoren, pa tako svaki klub može igrati protiv bilo kojeg drugog u ždrijebu.

Četvrfinala se igraju 7. i 14. travnja, polufinala 28. travnja i 5. svibnja, a pobjednika Europske lige dobit ćemo nakon finalnog dvoboja na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán u Sevilli 18. svibnja. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!