Trinaestgodišnji dječak vozio je kamionet koji se sudario s kombijem koji je prevozio fakultetski golf tim u zapadnom Teksasu, usmrtivši devet osoba, objavile su vlasti u četvrtak.

Šest članova golf tima Sveučilišta Southwest iz New Mexica poginulo je u nesreći u utorak navečer zajedno s trenerom, prema policiji.

U nesreći koja se dogodila u blizini Andrewsa u Teksasu poginuli su i 13-godišnji dječak i njegov 38-godišnji otac koji su se vozili u kamionetu.

Prema teksaškom odjelu za javnu sigurnost, kamionet Dodge 2500 je skrenuo u suprotnu traku, sudarivši se izravno s kombijem.

Oba vozila su se zapalila.

Bruce Landsberg, potpredsjednik Nacionalnog odbora za sigurnost prometa, kazao je za KWES TV u Odesi u Teksasu, kako je maloljetnik bio za volanom kamioneta u trenutku nesreće.

Trinaestgodišnjak je kršio zakone Teksasa.

Dozvolu za učenje vožnje u toj državi može se dobiti tek s 15 godina, što omogućuje vožnju s odraslom osobom starijom od 21 godine, koja posjeduje važeću vozačku dozvolu.

Landsberg je rekao da je prednja lijevaguma kamioneta pukla prije sudara, koji se dogodio dok su se oba vozila kretala velikom brzinom jedno prema drugom.

Dva studenta Sveučilišta Southwest, oba Kanađana, u bolnici su u kritičnom stanju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!