Direktor Županijske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je da se u noći sa srijede na četvrtak (17. ožujka), u Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

 – Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Kirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, no nažalost nisu uspjeli pomoći – kazao je doktor Havić.

Najavljeno je i kako će se u istragu slučaja najvjerojatnije uključiti nadležni istražni organi, odnosno Županijska policija i Tužiteljstvo USŽ.

– Za ovakve slučajeve je i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu svega toga donio konačni sud – naveo je direktor Županijske bolnice u Bihaću.

Dan žalosti

Dan sahrane Azre Bećirspahić (25) iz Bosanskog Petrovca i njena bebe, koje su jučer preminule u Županijskoj bolnici u Bihaću, bit će proglašen danom žalosti.

Potvrdio je to Mahmut Jukić, načelnik općine Bosanski Petrovac, koji dodaje da još nije poznato kada će biti sahrana.

– Čekamo termin dženaze i taj dan ću proglasiti i danom žalosti. Ovo je velika tragedija za Bosanski Petrovac – rekao je Jukić.

Izvor:glas srpske

error: Content is protected !!