U nedjelju je uhićen 37-godišnji muškarac kojeg se sumnjiči za brutalno ubojstvo 59-godišnje učiteljice u Belgiji počinjeno u studenom 2020. godine. Učiteljica je ubijena sa 101 ubod nožem. Utvrđeno je kako je 37-godišnjak njezin bivši učenik, piše Fenix-magazin.

Predavala mu je prije 30 godina u drugom razredu osnovne škole. Muškarac je priznao ubojstvo rekavši kako učiteljici nije mogao oprostiti to što ga je tada ponižavala.

– Uništila mi je drugi razred osnovne škole, navodno je rekao, prenose belgijski mediji.

Brutalno ubojstvo 59-godišnje učiteljice Marie Verlinden prije 16 mjeseci izazvalo je užas u Belgiji. Njezino tijelo, obliveno krvlju, pronađeno je 10. studenog 2020. godine u njezinoj kući u Herentalsu kod Antwerpena u Belgiji, a prema pisanju medija, počinitelj ju je nožem ubo 101 put. Budući da je njezin novčanik netaknut ležao na kuhinjskom stolu, pljačka je brzo isključena.

Stotine DNK usporedbi s tragovima krvi pronađenim na mjestu zločina u početku nisu dale nikakve rezultate. Kao rezultat toga, policija Antwerpena odlučila je proširiti DNK usporedbe. 37-godišnjak se u nekom trenutku povjerio prijatelju, znajući da će i njega kao bivšeg učenika policija tražiti uzorak krvi. On je obavijestilo policiju.

– Osumnjičenik je uhićen u nedjelju, dva dana kasnije priveden je sucu zbog ubojstva. DNK testom je potvrđeno da je bio na mjestu zločina. Mediji su 37-godišnjaka opisali kao izrazito religioznog čovjeka koji je, između ostalog, sudjelovao u pomaganju beskućnicima u Antwerpenu.

Izvor:fenix-magazin.de

error: Content is protected !!