Nakon regularnog dijela sezone i ispadanja dvije ekipe ŽOK Orašje i OK Obudovac, na red su došle utakmice  koje će odlučiti tko će podići titulu prvaka BiH za odbojkašice.

Mostarke ovaj vikend putuju u Goražde i zasigurno im slijedi težak meč. Da bi osigurale prolaz potrebno je ostvariti dvije dobivene utakmice.

Kako će studentice iznijeti play off  rekla nam je odbojkašica  Zerina Čengić.

U duelu prve četvrtine finala play off-a nalazimo se sa ekipom Goražda. Prva utakmica će se odigrati kod protivničke ekipe i nakon jednog slobodnog vikenda, te završenog službenog dijela sezone mogu reći da su se utisci napokon slegli.“- ističe Zerina kroz osmijeh, te dodaje:

Nakon svih pehova što su zadesile našu ekipu, velikih oscilacija, u zadnjem dijelu smo se uspjele ustabiliti i vratiti igru na jedan bolji nivo, te samim tim u našu korist. Zadnji susret sa ekipom Goražda je bio jako zanimljiv, iako po mom mišljenju ne baš realan gledajući krajnji rezultat. Međutim trebamo se usredotočiti na ono što nam dolazi. Sigurna sam da nas i u razigravanju čeka veoma zahtjevna utakmica. One su kvalitetne protivnice, što pokazuje sama ljestvica, a i dobar ritam kroz cijelu ovu sezonu. Kao i uvijek, sigurno i ovog puta će biti borbena atmosfera pred punom dvoranom Mirsad Hurić, međutim to nama treba da bude dodatni motiv. Fokus, poštivanje dogovora i dobra energija mogu nas dovesti do željenog rezultata.“ – rekla je Zerina za pogled.ba

Prijenos utakmice možete pratiti na oficijalnoj facebook stranici ekipe Goražda.

Mostarke već u srijedu očekuje uzvratni meč na domaćem terenu.

Autor: T.S/Pogled.ba

error: Content is protected !!