Petra Marčinko je nastavila svoj pobjednički niz i bila nemilosrdna prema 27-godišnjoj kineskoj tenisačici Yafan Wang (WTA – 316.) koju je u polufinalu ITF turnira u turskoj Antalyji pobijedila sa 6-0, 6-0 za 62 minute.

Najbolja juniorka svijeta je u teškim, vjetrovitim uvjetima došla do svoje devete uzastopne pobjede u seniorskoj konkurenciji, a ukupno 23. pridodamo li joj i posljednja tri juniorska turnira na kojima je nastupila, te će se u nedjelju boriti za svoj drugi uzastopni naslov u Antalyji, gdje je prošlog tjedna osvojila svoj prvi seniorski ITF turnir.

Impresionira način kako se 16-godišnja Zagrepčanka prilagodila uvjetima i bez gema ostavila kinesku tenisačicu, koja je još prije dvije i pol godine bila na 47. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

U nedjelju će se Marčinko za pobjednički trofej boriti protiv 21-godišnje Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA – 242.) koja je u polufinalu sa 6-4, 4-6, 6-4 bila bolja od 17-godišnje Ruskinje Diane Šnajder (WTA – 857.) koja se na juniorskoj ljestvici nalazi na drugom mjestu.

Marčinko je i prošli tjedan u Antalyji igrala protiv Cocciaretto, a svladala ju je sa 6-2, 6-1 u četvrtfinalnom dvoboju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!