Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do zadnjeg dana ovotjednih priprema u Varaždinu.

Nakon večerašnjeg treninga, reprezentacija se vraća u Zagreb odakle reprezentativci nastavljaju put prema svojim klubovima.

– Bilo je dosta zanimljivo i intenzivno. Uvježbavali smo napadački i obrambeni dio da iskoristimo ovo vrijeme maksimalno koliko možemo, dotakli smo se nekih stvari i par puta smo odigrali rukomet da osjetimo kako to ide na terenu. Gledajući ovaj sastav, mislim da smo dobra ekipa, dobra je atmosfera što je plus za dalje, rekao je o pripremama pivot Marino Marić.

Izbornik Hrvoje Horvat zadovoljan je odrađenim.

– Radno okupljanje, kao što smo ga i najavljivali, zamislili smo ga tako da utvrdimo stvari koje nismo mogli napraviti u prvom mjesecu, imali smo dosta šareni sastav tada. Radili smo puno na obrani, ali naglasak je bio na tranziciji. Ove utakmice koje nas očekuju su jako važne, moramo zakoračiti prema svjetskom prvenstvu. U četvrtom mjesecu, kad se okupimo za Finsku, imamo dobar temelj za te utakmice, rekao je Horvat.

Sljedeće okupljanje muške seniorske reprezentacije na rasporedu je u travnju kad nas očekuju dva kvalifikacijska susreta s Finskom, za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

– Razlike između top i onih iz nižeg doma su sve manje i manje, moramo Finsku shvatiti maksimalno ozbiljno, ali pitat će se nas na toj utakmici. Izuzetno ih respektiramo, zabijaju puno lakih golova, igraju 7 na 6, pripremili smo se i na individualne igrače i već sad smo spremni za njih, zaključio je Horvat.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!