Ivana Rašić je nova predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Ljubušanka je jednoglasno izglasana na trećoj radnoj sjednici Studentskog zbora.

Rašić je studentica četvrte godine na Pravnom fakultetu.

Ivana je na ovoj poziciji naslijedila Mariju Barun.

Studentski zbor je najviše predstavničko tijelo studenata Sveučilišta u Mostaru koje je odlukom Upravnog vijeća i Senata Sveučilišta utemeljeno 2000. godine.

Tada je usvojen i Pravilnik o radu koji je ujedno temeljni akt Studentskog zbora, a iste godine održani su i prvi studentski izbori.

Studentski zbor, kao predstavničko tijelo mladih i socijalno osjetljivih ljudi, svake godine organizira brojne humanitarne projekte kojima nastoji pomoći lokalnoj zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija, te iz godine u godinu nastojimo povećati broj studentskih projekata.

Glavni cilj Studentskog zbora jest štititi i promicati prava i interese studenata na razini njihovih fakulteta, ali i cijeloga Sveučilišta. Osim toga, zbor ima legitimitet zastupati sve studente Sveučilišta, a svoju legitimnost crpi iz studentskih izbora koji se provode na početku svake akademske godine sukladno načelima Pravilnika o Studentskom zboru.

Što se tiče osnove zadaće studentskih predstavnika u fakultetskom vijeću i drugim tijelima, ona podrazumijeva iznošenje prijedloga i mišljenja studenata, zastupanje njihovih interesa, te unaprijeđenje kvalitete studiranja i kontinuirani rad na poboljšanju studentskog standarda i njihovih prava.

Izvor: Bljesak.info / Jabuka.tv

error: Content is protected !!