Dvadeset šestogodišnji zadarski nogometaš Frane Čirjak, koji je nedavno uslijed ratnog vihora napustio ukrajinski PVC Lviv, pronašao je novi klub. Njegovo novo odredište je bugarski Lokomotiv iz Sofije.

– Nakon prisilnog povratka iz Ukrajine nastavio sam trenirati u Zadru kako bih i dalje ostao u trenažnom procesu. Priželjkivao sam da ću uskoro naći novi klub i ta mi se želja i ostvarila. Do kraja tekuće sezone, sredine lipnja igrat ću za bugarski Lokomotiv.

Kako je došlo do odlaska u Bugarsku.

– Veliku ulogu odigrao je Želimir Terkeš koji je uspostavio kontakt s Bugarima, dao mi je dosta informacija o ligi i dosta savjeta kako da se što prije aklimatiziram na novu sredinu. Zahvaljujem mu ovom prilikom na tome, a isto i na tome što sumi omogućili u klubu sa Stanova da treniram s njima i ostanem u formi.

Očekivanja od nastupa u Parvoj ligi.

– Prije svega želim se što prije vratiti u natjecateljsku formu, da skupim određeni broj odigranih utakmica i iskoristim taj period sezone što je moguće bolje – dodao je još Čirjak.

Dodajmo da je Frane prošli vikend upisao i svoj debitantski nastup za Lokomotiv koji je poražen 1:0 na gostovanju kod Levskog. Lokomotiv se na tablici trenutačno nalazi na dvanaestom mjestu u konkurenciji četrnaest momčadi. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!