Da je Ljubuški grad koji živi rukomet pokazuju nove generacije koje nastavljaju bogatu sportsku tradiciju trenirajući u Izviđačevoj školi rukometa. U programu Radija Ljubuški ugostili smo polaznice ove škole, ekipu djevojčica uzrasta 2011. godište, osvajačice nedavno održanog turnira mini rukometa „Mladi Skauti i prijatelji 2022“ koji je u gradskoj dvorani ugostio 56 ekipa.

U pratnji svog trenera Ivana Marija Kolaka u naš studio došle su Ivana Barišić, Helena Skoko, Ana Herceg, Matea Bebek, Ivana Ćuže , Magdalena Medić i Tamara Matić. S njima su još u sastavu Lana Duspara i Helena Grbavac.

Trener s ponosom govori o ovoj ekipi.

„Riječ je o djevojčicama koje su u najstarijoj skupini mini rukometa i koje će po završetku ove sezone prijeći u veliki rukomet. Po završetku sezone imat ćemo jednu sjajnu ekipu i odličnu generaciju. Treniraju tri puta tjedno, vikendom su utakmice. Ove djevojčice su već četiri –  pet godina u treninzima, ostvarile su dosad odlične rezultate i među najuspješnijima smo na svim turnirima.

Naše cure su na ovom turniru odigrale pet susreta. U skupini su dobile ekipe Međugorja, Metkovića, Gruda i Vodica. U svim tim susretima fascinantno je da su primile mali broj golova. Iako su ovako na prvi pogled nježne djevojčice na terenu su prave ratnice, ustaju, padaju i idu dalje.

U pet utakmica prosjek primljenih golova je bio 4,6 što je u mojih petnaest godina treniranja zaista izvanredna statistika i rezultat kojeg nisam imao ni kod dječaka. Cijeli turnir nam je bio uspješan, za sve naše ekipe, što nam je još jedna potvrda dobrog rada, a među danas prisutnim djevojčicama ovdje u studiju je i najbolja igračica turnira Ivana Ćuže“, kaže Kolak.

Govoreći o značaju njihovih uspjeha Kolak ističe:

„Svi njihovi pehari jednako s ostalima krase vitrine našeg Izviđača. Rad u Školi rukometa RK Izviđač baziran je na kvaliteti i pravilnom odgoju od prvih dana i najmlađih uzrasta.  „Pravila u mini rukometu su slična onom velikom no manje su dimenzije terena, lopta je spužvasta, prilagođena hvatanju i pravilnom šutiranju kako bi jednog dana izrasle u vrsne rukometašice.“

Djevojčice su s nama podijelile radost zajedničkog druženja i treniranja, te istaknule kako uz treninge paze i na svoje školske obveze, te nađu vremena i za druge aktivnosti.

„Moj uzor u rukometu je Matej Hrstić“, rekla nam je jedna od djevojčica i potvrdila činjenicu kako se mlade generacije ljubušaka imaju u koga ugledati i pronaći uzore u svom klubu.

Na samom kraju gostovanja iznenadile su našu voditeljicu i posebnim darom uručivši joj dres Izviđača s njezinim imenom.

B.Medić/radio Ljubuški

error: Content is protected !!