Lisnato tijesto, mislim naravno na ono kupovno, jako je dobro za pripremu brzih i jednostavnih slastica. Ja sam ga ovaj put iskoristila za izradu kolačića s džemom od jagoda, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

srca

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • džem od jagoda
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema

Lisnato tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa rezačima za kekse u obliku srca izrezujte tijesto. Ja imam Zenker komplet rezača za kekse različitih veličina srca, a za ove kolačiće koristila sam najmanji oblik.

srca

Na svako drugo srce stavite malo džema od jagoda. Možete naravno koristiti i džem od nekog drugog voća ili čokoladni namaz, kako više volite.

Rubove preostalih srca premažite s malo hladne vode tako da se rubovi kasnije bolje prilijepe kada budete spajali srca.

Rubove prstima lagano pritisnite da se tijesto zalijepi, a zatim ih još malo pritisnite vilicom. Kolačiće premažite razmućenim jajetom i pecite ih 6-8 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Kada dobiju zlatno smeđu boju gotovi su. Poslužite ih tople ili ohlađene, samo ih barem kratko ohladite nakon pečenja jer je džem u njima kipući!

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!