Sestre iz Ljubuškog Amra i Zahida sa sinom Jasminom od svog rođenja stanuju u kući koja ne ispunjava ni osnovne uvjete za život, a koja i nije u njihovom vlasništvu. Uz zdravstvene poteškoće ova skromna obitelj suočena je sa teškim životnim okolnostima i potrebna im je pomoć kako bi riješili svoj problem. Inicijativa za pomoć obitelji pokrenuta je prošle godine, da bi se sada krenulo u konkretnu akciju prikupljanja sredstava, pronađena je odgovarajuća kuća za čiju kupovinu je pokrenuta humanitarna akcija”, u ime organizatora o akciji za Radio Ljubuški rekao je Mithad Muminagić iz Udruženja Ljubušaka u Norveškoj.

On dodaje kako su potrebna velika sredstva kako bi se pomoglo ovoj obitelji.

„Sestre Amra Tančica i Zahida Hamzić sa sinom Jasminom i dosad su živjele u neuvjetnom prostoru iz kojeg sada moraju i iseliti. Kako bi riješili njihovu situaciju i pomogli im, pronašli smo odgovarajuću kuću za čiju kupovinu je potrebno 30.000 eura. Ovo nam nije prva humanitarna akcija koju provodimo ali je najzahtjevnija, prvi dio akcije nam je prikupljanje sredstava za kupnju i traje do 20.04. ove godine“, pojašnjava Muminagić.

On dodaje kako se humanitarna akcija provodi u suradnji sa Udruženjem ljubušaka u Norveškoj, Humanitarnom udrugom iz Njemačke – Detlef Soost i Jini Kloss, Medžlisom Islamske zajednice Ljubuški, Mjesnom zajednicom Ljubuški III i svim Ljubušacima i prijateljima širom svijeta.

I ovim putem poziva sve koji se žele uključiti:

Za uplate sredstava u Bosni i Hercegovini i donacije;

kontakt u Ljubuškom je Đina Nikšić,

njen mobilni broj je 063 424 682,

broj žiro računa za uplate je : 3381602584407658.


„Pozivamo sve Ljubušake, naše prijatelje, prijatelje i poznanike kao i sve dobre ljude širom svijeta da podrže ovu humanitarnu akciju kojom ćemo omogućiti normalne životne uslove za obitelj Tančica/Hamzić u mnogo narednih godina. Pomozimo da im se omoguće dostojni životni uvjeti. Svaka donacija je dobrodošla, hvala svima.“

Poveznica na donatorsku kampanju

Poslušajte izjavu

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!