U prostorijama INTERA tehnološkog parka u Mostaru održana je konferencija pod nazivom “Važnost digitalizacije i promocija korištenja računalnih alata u drvnoj industriji”.

Konferencija je organizirana u okviru projekta “Jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u Hercegovini”, a projekt financiraju Europska unija i Vlada SR Njemačke u okviru šireg EU4Business projekta.

Na konferenciji su članice Drvnog klastera Hercegovina u razgovoru s moderatorom predstavile trenutni stupanj digitalizacije proizvodnje u svojim poduzećima, a profesor Ivan Brekalo prezentirao je pozitivan primjer Srednje strukovne škole iz Ljubuškog koja je u program nastave uvela proces digitalizacije i tako svojim učenicima omogućila stjecanje znanja kojima postaju konkurentniji na tržištu rada.

Konferencija je završila praktičnom prezentacijom softvera za tehničku pripremu proizvodnje u drvnoj industriji za učenike srednjih strukovnih škola i ostale zainteresirane koji su se na taj način upoznali s programom obuke razvijenim kroz projekt “Jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u Hercegovini”, piše Oslobođenje.

Izvor: Oslobođenje

error: Content is protected !!