Promocije knjiga, organiziranje književnih i pjesničkih večeri, edukativnih i kreativnih radionica, samo su dio aktivnosti koje Knjižnica Ljubuški redovno provodi. Samo u protekloj godini upriličeno je 60 kulturno-društvenih manifestacija, stoga s pravom možemo reći kako je ova ustanova središte kulturnog i društvenog života grada Ljubuškog.

Doprinos blagdanskom ugođaju

– S kvalitetnim i odgovornim radom, prožetim s mnogo ljubavi i entuzijazma, nastavili smo i u ovoj godini. Naime, predstojeće predstavljanje knjige „Vapaj Bogu“ bit će 21. događaj po redu koji ćemo održati, što je uistinu značajna brojka koje se ne bi postidjeli ni veći gradovi, kazao je za naš list Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Kako bi doprinijeli skorašnjem blagdanskom ugođaju u gradu, u suradnji s polaznicima dječjih vrtića organizirat će kreativnu radionicu ukrašavanja pisanica, dok će Park hrvatskih banova krasiti dvometarska pisanica oslikana motivima grada.

– Poslije Uskrsa uslijedit će tradicionalna pjesnička večer ljubuških srednjoškolaca i brojni drugi događaji kojima ćemo razveseliti naše sugrađane, istaknuo je voditelj Knjižnice te je naveo podatak da se knjižni fond svakodnevno obogaćuje darovanim knjigama, ali i kupovinom novih.

Pokretna knjižnica

– Knjižni fond broji preko 22.000 bibliotečkih jedinica. Uglavnom, članovi čitaju raznovrsne žanrove te su još uvijek najpopularniji klasici, potom bestseleri i ostalo. Broj članova je relativno zadovoljavajuć, oko 400 članova, a upravo kroz spomenute aktivnosti nastojimo rad Knjižnice približiti najmlađima i umirovljenicima, ujedno ih potaknuti da koriste usluge koje su im na raspolaganju. Povodom Dana umirovljenika, pripadnici treće životne dobi imaju priliku za besplatno učlanjenje, a tom prigodom u Knjižnicu Ljubuški učlani ih se preko 30, rekao je Vizentaner.

Vrijedi spomenuti i projekt pokretne knjižnice u sklopu kojeg se posjećuju starački domovi s područja Ljubuškog. Cilj je pomoći starijim i nemoćnim osobama, ljubiteljima lijepe pisane riječi, koje nisu u mogućnosti doći u Knjižnicu Ljubuški.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

error: Content is protected !!