Nasser Al Khater, izvršni direktor Svjetsko prvenstva u Kataru 2022. godine, odgovorio je engleskom izborniku Garethu Southgateu nakon što je u pitanje doveo status imigrantskih radnika u toj zemlji te izrazio zabrinutost što mnogi engleski navijači neće moći putovati na ovogodišnji SP.

Optužbe o tretmanu radnika počele su pljuštati prema Kataru još od 2010. godine kada je toj zemlji dodijeljena organizacija najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja.

Southgate je rekao da su mu jasni problemi koji okružuju Svjetsko prvenstvo te da planira razgovarati sa svojom ekipom o tome.

Al Khater mu je odgovorio da ga poštuje kao osobu, ali je branio tretman radnika u Kataru.

– Je li netko iz Engleske došao u Katar? Je li on bio Kataru? Ili bazira svoje mišljenje na onome što je pročitao. Jer ako je tako, onda je problem jer baziraš svoje mišljenje na temelju onog što si pročitao. Netko s utjecajem, kakvog ima Southgate, i kojeg publika sluša, treba birati riječi veoma oprezno, rekao je Al Khater za Sky Sports.

– Prije takvih izjava trebao bi doći ovdje, vidjeti radnike, razgovarati s njima i razumjeti ih. Postoje izolirani slučajevi, a takvi dođu do medija. No, što se tiče većine, poslali smo njihovu djecu na fakultete i izgradili kuće za njihove obitelji. Te priče nitko ne želi čuti. Želim ugostiti Southgatea, da me posluša, ne treba mi vjerovati, ali mora razumjeti različita mišljenja i različite kulture. Nijedna zemlja nije savršena, nitko to ne može tvrditi, a ako netko tvrdi da jest – trebaju prvo pogledati sebe, zaključio je izvršni direktor SP-a u Kataru.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!