Nogometašice Wolfsburga postale polufinalistice ovosezonskog izdanja Lige prvakinja, nakon što su pred svojim navijačima u Volkswagen Areni svladale londonski Arsenal sa 2-0 i s ukupnih 3-1 izborile plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Već u 9. minuti je Nizozemka Jill Roord postigla vodeći pogodak za Wolfsburg, a konačnih 2-0 postavila je Leah Williamson pogodivši vlastitu mrežu.

Wolfsburg će u polufinalu igrati protiv braniteljica naslova, nogometašica Barcelone, koje su u četvrtfinalu s ukupnih 8-3 nadigrale Real Madrid, a sinoćnju uzvratnu utakmicu na Camp Nou pratilo je 91.553 gledatelja, što je novi svjetski rekord u posjećenosti jedne utakmice nogometašica.

Liga prvakinja: Nogometašice Lyona posljednje polufinalistice

Nogometašice Lyona pobijedile su pred svojim navijačima torinski Juventus sa 3-1 te tako nadoknadile zaostatak od 1-2 iz prve utakmice četvrtfinala i kao posljednje izborile plasman među četiri najbolje europske ekipe u Ligi prvakinja.

Norvežanka Ada Hegerberg dovela je Lyon u vodstvo u 33. minuti. Samo dvije minute poslije Melvine Malard je povećala prednost domaće ekipe na 2-0. Lyon je u 73. minuti došao do tri pogotka prednosti, a pogodak je postigla Amerikanka Catarina Macario. Konačnih 3-1 postavila je u 84. minuti Čehinja Andrea Staškova.

Lyon će u polufinalu igrati protiv Paris Saint-Germaina tako da će Francuska sigurno imati predstavnika u ovogodišnjem finalu Lige prvakinja.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 23. i 24. travnja, a uzvrati će biti odigrani 30. travnja i 1. svibnja. Finale je na rasporedu 21. svibnja u Torinu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!