Danas će u Dohi biti ždrijebane skupine Svjetskog nogometnog prvenstva na kojem će Vatreni doznati suparnike u grupnoj fazi tog turnira. Sve počinje od 18 sati, a prijenos iz Dohe je na Drugom programu HTV-a. Posebna emisija uoči ždrijeba počinje u 17.35, a gosti Vikija Ivanovića su Anton Samovojska i Igor Cvitanović. Sve aktualnosti možete pratiti i na našem portalu.

Hrvatska reprezentacija, koja brani srebrnu medalju uz Rusije, se nalazi u drugoj jakosnoj skupini. U njoj su još Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska i SAD, što znači da Vatreni neće moći igrati protiv tih reprezentacija u natjecanju po skupinama.

Prvu jakosnu skupinu čine Katar kao domaćin te Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal. 

Počela je emisija uoči ždrijeba na Drugom programu

17:35

Gosti Vikija Ivanovića su Anton Samovojska i Igor Cvitanović.

Na licu mjesta je i Zlatko Dalić

16:50

Hrvatski izbornik pozorno će pratiti koja će nam tri suparnika ždrijeb i sreća namijeniti  u prvoj fazi turnira

Na mjestu događaja je i Hrvatska radiotelevizija!

16:46

“Aj da vidimo koga će naši isprašiti u prvome dijelu”, poručio je Marko Šapit!

Još nešto više od sat vremena do početka ždrijeba u Dohi

16:40

Cafu i Lothar Matthäus, dva bivša svjetska prvaka s Brazilom i Njemačkom, bit će među asistentima prilikom izvlačenja skupina

Počeli su dolaziti izbornici

16:15

Među prvima je na mjesto događaja došao izbornik svjetskih prvaka Francuza Didier Deschamps

Reprezentacije iz iste konfederacije ne mogu biti u istoj skupini, no to ne vrijedi za europske reprezentacije budući da ih je u ždrijebu čak 13, što znači da će u pet od osam skupina biti po dvije europske reprezentacije.

Za vrijeme ždrijeba bit će poznato 29 od 32 sudionika SP-a. Preostala tri dobit ćemo iz dokvalifikacija, iz kojih još čekamo pobjednika dvoboja između Kostarike i Novog Zelanda te Perua i pobjednika susreta UAE – Australija. U Europi zbog odgode dvoboja Škotska – Ukrajina Wales još čeka boljeg iz tog susreta za odluku o zadnjem eropskom putniku u Katar.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će otvoreno utakmicom 21. studenoga na stadionu Al Bayt u Al Khoru i trajat će do 18. prosinca. Bit će to prva svjetska smotra koja neće biti održano u svibnju, lipnju ili srpnju, umjesto toga bit će održana za vrijeme produljene zimske stanke, u studenome i prosincu.

Jakosne skupine uoči ždrijeba:

I: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal

II: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, SAD, Urugvaj, Švicarska, HRVATSKA

III: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

IV: Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Wales/Škotska/Ukrajina, Kostarika/Novi Zeland, Peru/UAE/Australija

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!