Španjolski tinejdžer Carlos Alcaraz (ATP – 16.) posljednji je polufinalist ATP Masters 1000 turnira u Miamiju.

Alcaraz je u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu svladao srbijanskog tenisača Miomira Kecmanovića (ATP – 48.) sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5) nakon dva sata i 23 minute borbe.

Aktualni umaški pobjednik je do plasmana u polufinale stigao nakon što je izgubio prvi set, a potom do kraja meča suparniku dopustio samo jednu priliku za ‘break’ koju 22-godišnji Kecmanović nije iskoristio.

Tako je Španjolcu jedan oduzeti servis bio dovoljan za osvajanje drugog seta, a pobjednik je odlučen u ‘tie-breaku’ trećeg seta.

Kecmanović je imao vodstvo od 5-3, ali je 18-godišnji Alcaraz nanizao četiri poena i po drugi put u karijeri stigao do polufinala na Masters 1000 turnirima.

Prije dva tjedna u Indian Wellsu ga je na putu prema prvom Masters finalu zaustavio sunarodnjak Rafael Nadal, a u drugom pokušaju će protiv sebe imati branitelja naslova, Poljaka Huberta Hurkacza koji je do polufinala stigao pobijedivši prvog nositelja Daniila Medvedeva sa 7-6 (7), 6-3 i tako spriječio Rusa da se u ponedjeljak ponovno nađe na čelnom mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

Ranije su polufinale osigurali Norvežanin Casper Ruud i Argentinac Francisco Cerundolo.  Argentinski tenisač prvi je igrač nako 2012. koji je stigao do polufinala u svom debiju na Masters 1000 turnirima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!