Nakon susreta Veleža i Širokog u kojem su domaćini slavili sa 1:0 održana je press konferencija.

Na press konferenciji trener domaćih Feđa Dudić imao je duže izlaganje u kojem je naglasio koliko je važan povratak publike i pohvalio je svoje momke.

Crveni karton nas je probudio. Imali smo jalovi posjed prvo poluvrijeme. Nismo navikli da nabijamo, nemamo igrače koji će skakati, Široki se bolje snašao, Musa je kupio te lopte. Crveni karton preokrene sve, rekao je Dudić, zatim nastavio:

Ponosan sam na igrače i na ovaj klub. Povratak publike je bitan kada se sve lomi, dali su nam dodatnu snagu. Imali smo mi neke situacije Brandao, Haskić. Mislim da smo defenzivno dobro odgovorili, momci su se pokidali. Bili smo i primorani da malo zadržavamo, nismo bili bezobrazni. Ovo je najbolji poklon navijačima za rođendan. Čestitam Bajriću na sjajnoj utakmici i onda mu dajemo lošu sliku on tek ulazi u svijet fudbala. Juri čestitam na iskrenosti i želim mu veliku trenersku karijeru. Tako se kolega poštuju.

Ivanković je dodao kako je crveni karton prelomio utakmicu.

Imali smo sve u svojim rukama, tri velike prilike i trebali smo demolirati FK Velež već u prvom poluvremenu. Bila je korektna utakmica do crvenog kartona. To je bio prijelomni trenutak utakmice. Moji igrači su bili svjesni kako crveni karton nije bio, nisu znali okrenuti utakmicu u pravom smjeru. Velež je dobio energiju, publiku i uspjeli su okrenuli utakmicu na svoju stranu. Mi smo mislili kako će se samo sve završiti. Sudac se nakon svega pogubio i pokvario odličnu utakmicu, rekao je šef stručnog stožera NK Širokog Jure Ivanković nakon poraza u Vrapčićima

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!