Nakon reprezentativne stanke nastavlja se sezona Prve HNL. Pred nama je 29. kolo, a danas igraju Šibenik – Gorica te Istra 1961 i Rijeka.

– Pauza nam je dobro došla da se resetiramo i da radimo na nekim stvarima koje nismo imali priliku dosad. Svi željno očekujemo utakmicu, da se vratimo na staze koje smo bili uoči posljednje dvije utakmice, rekao je trener Rijeke Goran Tomić uoči utakmice.

– Čeka nas poseban derbi s ekipom protiv koje do sada nismo imali čak toliko uspjeha, no sigurni smo da ćemo prirediti dobar nastup na susretu. Očekujem agresivniji stav Rijeke, no također da ćemo uzvratiti jednako, ako ne i kontrolirati utakmicu, rekao je trener Istre Gonzalo Garcia na konferenciji.

Sutra Dinamo dočekuje Hrvatski dragovoljac, a u derbiju kola Osijek će ugostiti Hajduk. Kolo će u ponedjeljak zaključiti Lokomotiva i Slaven Belupo.

Derbi u Gradskom vrtu posebno će se pratiti. Na ljestvici Osijek je drugoplasirani s 5 bodova više i utakmicom više od Hajduka. Pogrešan korak za obje momčadi mogao bi biti skup u borbi za naslov prvaka, posebice za Hajduk.

Dinamo ima isti broj bodova kao i Osijek (57), ali također utakmicu manje, zaostali derbi s Hajdukom koji će se igrati u travnju.

Rijeka ima utakmicu više od Hajduka te isti broj bodova (52) na četvrtom mjestu.

Lokomotiva se nalazi na petom mjestu, ima 36 bodova, kao i šesta Gorica, a zatim slijede Slaven Belupo, Šibenik, Istra 1961 i posljednji Hrvatski dragovoljac koji za pretposljednjim zaostaje 11 bodova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!