U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru premijerno je, nakon Livna i Tomislavgrada, prikazan film „Balkanika“ koji je nastao iz dugogodišnjega rada YouTube kanala „Jure i Mate“.

Ekipa s YouTube kanala, Ivan Šagolj, Zdravko Grgić i Luka Mamuza udružili su svoj autorski rad s drugim autorima iz svijeta filma te su prvu livanjsku seriju preoblikovali u film.

Scenarist serije i filma „Balkanika“ Marin Mamuza za Hrvatski Medijski Servis je kazao kako je zahvalan svima iz Mostara koji su došli pogledati film. „Ovo je jedan specifičan projekt u filmskom i televizijskom svijetu, pokrenut s jako malim sredstvima te se pokrenuo većinom našim entuzijazmom. Uz pomoć naših donatora i sponzora uspjeli smo napraviti pristojnu seriju i film. Skupljaju se sredstva za nastavak“, rekao je Mamuza, a Mostarci nakon premijere nisu krili zadovoljstvo filmom.

 Film i seriju prati trojac koji se zbog opterećenosti dugovima baci u posao šverca migranata iz Livna preko Kamešnice u Dalmaciju. Uz akciju, dramu i duhovite izjave prikazani su problemi mladih pri pronalasku posla, mito i korupcija te zabranjene radnje.

U seriji i filmu glume Slaven Knezović, Dragan Marinković Mace, Mladen Vulić, Ane Uršula Najev, Stipe Radoje, Pero Eranović i drugih. “Balkanika je snimana u Livnu, a može se gledati na online platformi.

/Matea Drinovac/HMS/

error: Content is protected !!