Devet članica EU-a i Schengena u potpunosti je ukinulo COVID mjere za ulazak u zemlju, jedan broj je ublažio mjere ulaska, a ostatak je zadržao mjere za određene kategorije putnika, proizilazi iz podataka portala Schengenvisainfo.

Prema tim podacima Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska, Rumunija, Slovenija i Švedska ukinule su sve mjere za sve putnike za ulazak u zemlju.

Češka, Latvija i Nizozemska su COVID ograničenja za ulazak u zemlju ukinule samo za putnike iz zemalja EU-a i članice Europskog ekonomskog prostora (EEA), prenosi Al Jazeera.

Austrija, Belgija, Cipar, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Njemačka, Grčka, Litva, Malta, Portugal, Slovačka, Španjolska zadržale su COVID mjere za ulazak u zemlju.

Tko želi da uđe u Austriju, na primjer, mora i dalje da pokaže važeću potvrdu o cijepljenju, preboljenom COVID-u ili negativan test.

Ista pravila vrijede za ulazak u Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Njemačku…

Estonija je zadržala pravilo da samo vakcinirani i oni koji su preležali COVID-19 mogu ući bez karantena u zemlju ili obaveze da se u njoj testiraju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!