Danski nogometaš Christian Eriksen sudjelovao je jučer u veličanstvenoj 4:1 pobjedi svog Brentforda nad Chelseajem. 

Eriksen je jučer odigrao svih 90 minuta i postigao gol za 2:1, bio mu je to prvi gol od povratka u Premier ligu, posljednji put bio je strijelac još u prosincu 2019. godine. 

Ipak ono što još više oduševljava je činjenica da je Eriksen napravio ono u što nitko nije vjerovao da je moguće. Nakon što je doživio srčani udar na Euru prošlog ljeta, Danac igra kao na vrhuncu karijere. U posljednja četiri nastupa za klub i reprezentaciju upisao je tri gola i jednu asistenciju. 

Na nedavnom reprezentativnom okupljanju Eriksen se vratio u dansku reprezentaciju nakon točno 287 dana od velike tragedije koja je šokirala cijeli nogometni svijet. U susretu protiv Nizozemske postigao je gol u porazu od 4:2, da bi samo tri dana kasnije opet bio strijelac protiv Srbije u 3:0 pobjedi. 

Zanimljivo, bivši igrač Intera i Tottenhama u susretu protiv Srbije vratio se na mjesto gdje je prošlog ljeta doživio srčani udar, Parken stadion. Malo tko je vjerovao da bi se Danac mogao vratiti nakon toga, ali priliku je dobio u Brentfordu, a njihov trener Thomas Frank oduševljen je njegovim partijama: 

– Christian je nevjerojatan igrač, nevjerojatna osoba, donosi nam kvalitetu i mirnoću. Možeš mu dati loptu i uvijek će naći rješenje. Nismo mogli ocijeniti koliko će mu trebati da se vrati na onaj nivo od prije, ali ovo što čini je impresivno.  

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!