Danas od 19.30 sati igra se najveći derbi 29. kola Prve HNL, Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Hajduk u važnoj utakmici koja bi mogla biti ključna u utrci za naslov.

Momčad Valdasa Dambrauskasa dolazi u Osijek bez suspendiranog Lovrencsicsa Ljubičića koji se tek oporavio. S druge strane Osijek je ostao bez svog kapetana Mile Škorića koji se ozljedio na reprezentativnom okupljanju. 

Ova dva kluba susrela su se tri puta ove sezone, jednom je Osijek bio bolji dok su dva susreta završila bez pobjednika. 

Bjelica ističe kako se nada nastavku pozitivnog niza protiv Splićana:

– Ne znam je li nama odgovara igra Hajduka, ali moram reći kako smo u tri remija protiv Hajduka bili bliže pobjedi. Nadam se da će se ta statistika još poboljšati. Oni imaju puno kvalitete u svojim redovima, nećemo se fokusirati na Livaju ili Kalinića, mi imamo kvalitete da zaustavimo svakog igrača u HNL-u.

Dambrauskas je najavio kako idu po pobjedu i napadački: 

–  Igramo od 11. mjeseca važne utakmice, ne mogu negirati kako nam je ovo iznimno važna utakmica, ali i svaka iduća će biti. Spremni smo, treniramo naporno.Moramo preuzeti rizik, napadati, uživati u atmosferi i nadam se da ćemo doći s tri boda kući.

Na ljestvici vodeći je Dinamo s 57 bodova,koji danas igra protiv Dragovoljca, Osijek je drugi s istim brojem bodova, ali utakmicom više. Na treće mjesto se probila Rijeka s 55 bodova i dvije utakmice više od Hajduka koji ima 52 boda. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!