Odgođeni susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašica 2022. godine između Ukrajine i Hrvatske odigrat će se u Grazu, 20. travnja s početkom u 18.00 sati.

Ukrajinski rukometni savez nije odustao od kvalifikacija i  prije dva tjedna obavijestio je EHF te rukometne saveze Hrvatske, Francuske i Češke s čijim reprezentacijama igra zajedno u skupini, da želi nastaviti kvalifikacije za EURO 2022. godine.

Hrvatski rukometni savez je predložio da se utakmicu odigra u Poreču, ali u međuvremenu je stigla ponuda Austrijskog rukometnog saveza i dvoboj će se igrati u novoj dvorani Raiffeizen Sportpark koja može primiti 3000 ljudi.

Istog dana će u istoj dvorani, kvalifikacijski susret za Euro 2022. igrati i Austrija i Danska.  Austrijski rukometni savez prihvatio je da Ukrajini koja je službeno domaćin susreta pomogne u kompletnoj logistici, od smještaja u hotelima, treninga, transporta, tv produkcije.

Hrvatska je u prvom susretu ovih kvalifikacija poražena od Ukrajine u Rijeci, početkom listopada prošle godine 22:23. Nakon četiri odigrana susreta, Hrvatska je na 3. mjestu s dva boda koliko ima i Ukrajina. Ali, ta reprezentacija ima i dva susreta manje koje tek treba odigrati protiv Češke. Francuska je s četiri pobjede već osigurala nastup na prvenstvu.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!