Manchester City pobijedio je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na svojem stadion Atletico Madrid 1:0.

Građani su dominirali u posjedu, Atletico je dvoboj proveo u obrambenoj formaciji, a jedini pogodak na utakmici zabio je Kevin De Bruyne u 70. minuti na asistenciju Phila Fodena.

– Igrali smo protiv nevjerojatne i jake momčadi protiv koje je teško igrati, ali imamo dobar rezultat. Imali smo prilike i za drugi i treći gol. Dečki su igrali dobro, ali znali smo da će nam Gabriel (Jesus) i Phil (Foden) dati posebnu energiju, a Jack (Grealish) ima kvalitetu da zadrži loptu. Danas je trener bio pametan, rekao je trener Cityja Pep Guardiola nakon utakmice te dodao:

– Kada napravimo, to je zato jer mislimo da možemo bolje. Nekad uspije, nekad ne. Nikad nije lako igrati protiv takve momčadi, koja ima toliko iskustva na ovom turniru. Pokušat ćemo ponovno zabiti i pobijediti u uzvratu, smatra trener Manchester Cityja.

– Moramo kontrolirati svoje emocije i ono što trebamo raditi. Postoji sudac, a mi moramo igrati svoju igru, osvrnuo se i na oštrije startove protivničke momčadi.

S druge strane, Diego Simeone je ovako komentirao utakmicu:

– Dobra predstava protiv izuzetne momčadi koja uspijeva od puno svjetskih nogometaša napraviti fantastičnu ekipu. Željeli smo se braniti dobro, suziti im prostor i napasti preko kontro. No, taman smo mi izgledali najbolje i oni su tada zabili, rekao je Simeone.

https://radioljubuski.ba/index.php/2022/04/05/city-teskom-mukom-slomio-obranu-atletica/

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!