Boeing 777 koji je u utorak prometovao iz New Yorka prema Parizu, u zračnoj luci Charles De Gaulle našao se u nenadanim problemima. Naime, zbog zasad neutvrđene greške na letjelici, piloti su imali poteškoće prilikom slijetanja pa su morali napraviti još jedan krug prije nego su kotačima dotaknuli tlo.

Vijest je prvi objavio AirLive, a pritom priložio i snimku iz kokpita. Na njoj se daju razaznati glasovi pilota i kontrole. “Čekaj, stanite, stanite”, poručili su piloti kontroli pa dodali kako će se javiti kasnije dok srede situaciju. 


 “Avion je izvan kontrole”, rekao je jedan pilot potom. Kontrola javlja kako im je jasno da se nešto događa jer i na njihovu radaru vidljivo je da je zrakoplov “otklizao” u lijevu stranu.

Odlučeno je da će napraviti još jedan krug pa se vratiti i pokušati ponovno. Tom prilikom sretno su sletjeli.

Air France, prijevoznik u čije ime leti Boeing 777 oglasio se o slučaju pa naveo kako im je žao što se to dogodilo, a sve su klasificirali kao tehnički incident. Zaključili su kako je procedura unaprijed definirana od strane kontrolora, proizvođača zrakoplova te samog prijevoznika tako da su piloti bili jasno upoznati s koracima koje moraju provesti. 

Izvor:rtl

error: Content is protected !!