Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb, Poreča i Sesveta izborili su nastup na završnom turniru Kupa Hrvatske koji će se od 12. do 15. svibnja održati u Poreču.

PPD Zagreb je rutinski pred svojim navijačima pobijedio Dubravu sa 35-20, Sesvete su golom u zadnjim sekundama na gostovanju porazile Osijek sa 26-25, dok je Poreč slavio protiv Moslavine sa 30-25. Četvrtog sudionika dobit ćemo nakon susreta Nexea i Bjelovara.

Hrvatski prvak je nastupio bez niza igrača (Željko Musa, Marin Šipić, Zvonimir Srna, Matej Mandić, Filip Vistorop, Sandro Obranović, kapetan David Mandić), no pitanje pobjednika nije bilo upitno.

U redovima pobjedničke ekipe najefikasniji su bili Edin Klis sa sedam, Ivan Čupić s pet, odnosno Karpo SirotićNikola Grahovac i Fabijan Grubišić sa po četiri pogotka. Filip Ivić je upisao 11, a Dino Slavić dvije obrane.

Kod Dubrave valja istaknuti nastup bivšeg Zagrebaša Filipa Turčića sa četiri pogotka, a isto toliko golova postigao je i Dino Sofić.

– Uvjerljivo smo pobijedili i opravdali smo ulogu favorita. Ekipa je dobro funkcionirala, imali smo nekoliko grešaka, međutim možemo biti zadovoljni angažmanom i pobjedom, kazao je prvi strijelac utakmice Edin Klis.

– Na koncu je završilo sa 15 razlike. Možda smo malo lošije odigrali prvo poluvrijeme, no u drugom dijelu smo odigrali odlično u obrani i zabili smo puno laganih pogodaka iz kontri i polukontri, dodao je Grahovac.

Najuzbudljivije je bilo u Osijeku gdje su rukometaši Sesveta do pobjede stigli golom u posljednjim sekundama.

Osijek je nakon prvog poluvremena imao tri pogotka razlike (16-13), no Sesvete su u nastavku okrenule rezultat, a pogodak odluke u posljednjim trenucima zabio je Patrik Hršak. Goste su do pobjede predvodili Ivan Dumenčić sa sedam i Darko Krndelj sa šest golova, dok je Osijek predvodio Fran Čurić sa sedam pogodaka.

Završni turnir hrvatskog Kupa izborio je i Poreč pobjedom 30-25 protiv Moslavine.

Domaćin je otvorio susret serijom 4-0, a na poluvremenu su imali i pet golova viška (15-10). U 40. minuti bilo je sedam razlike (21-14), a deset minuta prije kraja i +8 (26-18). Moslavina je uspjela smanjiti na minus tri (27-24), no za potpuni preokret ipak nije bilo ni snage ni koncentracije pa je Poreč nakon 2013. godine ponovno izborio završnicu Kupa.

Sa devet golova Tomislav Bošnjak bio je prvo ime domaćina, a kod gostiju sjajan je bio Tomi Vozab sa 13 pogodaka.

Nexe je zbog nastupa u EHF Europskoj ligi morao odgoditi svoj susret protiv Bjelovara.

Kup Hrvatske – četvrtfinale:

Osijek – Sesvete 25-26 (16-13)

PPD Zagreb – Dubrava 35-20 (15-12)

Poreč – Moslavina 30-25 (15-10)

NEXE – Bjelovar (odgođeno)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!