Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u petak u Kišinjevu protiv Moldavije igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Izbornik Nenad Gračan i igračice puno očekuju od te utakmice, što je sasvim razumljivo uzme li se u obzir činjenica da su hrvatske reprezentativke jedinu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu ostvarile upravo protiv Moldavije (4:0).

– Djevojke su vesele i motivirane, što je vrlo bitno za ono što nas čeka. Ono što je najvažnije od svega je da se polako počnemo dizati i kroz rezultate smo vidjeli da možemo. Pokazali smo da možemo, a neke stvari ćemo pokušati ispraviti, rekao je Gračan.

Hrvatice su trenutačno četvrte u skupini G sa četiri boda, a jedinu pobjedu ostvarile su protiv Moldavije.

Švicarke su vodeće s maksimalnih 18 bodova, a slijedi Italija (15) te Rumunjska (9). Litva je peta s jednim bodom, a Moldavija je posljednja bez bodova nakon četiri odigrane utakmice.

– Mi smo tu utakmicu jako dobro odigrale, u našoj igri bilo je puno dobrih stvari. Prema tome, ovaj put također očekujemo pobjedu, to uopće nije upitno. Moramo samo potvrditi sve ono dobro što smo radili u prvoj utakmici, izjavila je hrvatska kapetanica Iva Landeka podsjećajući na prvi sraz istih suparnica, na početku izborničke ‘avanture’ Nenada Gračana.

– Od te utakmice smo same sebi rekle da ćemo igrati za golove, Moldavija je ekipa protiv koje se nameće prioritet pobjede. U tom kontekstu posebno se pripremamo u ofenzivnom dijelu, prva utakmica protiv Moldavije dokaz je da možemo postizati golove, ali bilo je i utakmica u kojima je manjkalo stvaranje prigoda s naše strane. Zato smo sad fokusiranije na napadački dio, nadamo se da ćemo sve ono što radimo na treninzima pretočiti u golove na utakmici,  poručila je hrvatska kapetanica. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!