Obilježavanje 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i 17. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH nastavlja se diljem BiH, podsjetimo u utorak su polagani vijenci i paljene svijeće na glavnom trgu u Ljubuškom, a danas će vojna svečanost biti održana u vojarni ,,Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru.

Središnja svečanost povodom 30. obljetnice održat će se u petak, 8. travnja 2022. godine u Mostaru. U 10,30 sati bit će slavljena svečana misa (Katedrala Marije Majke Crkve Mostar). U 11,30 sati uslijedit će mimohod sa ratnim zastavama postrojbi HVO-a (od Katedrale do HD HS Kosača). U 11,45 sati biti će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća (Središnji spomenik ispred HD HS Kosača). U 12,00 sati počet će Svečana akademija (Hrvatski dom HS Kosača).

Središnjoj proslavi će nazočiti Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske koji će odlikovati postrojbe 4 zborna područja; Tomislavgrad, Vitez, Orašje i Mostar (stožer u Čitluku) u sklopu koje će odlikovati i 51. domobransku pukovniju Stjepan Radić – Ljubuški.

error: Content is protected !!