Trećeg dana Međunarodnog sajma gospodarstva “Mostar 2022.”, ekipa Radija Ljubuški posjetila je sajam kako bi slušateljima i čitateljima prenijela dio atmosfere s ove manifestacije.

Uz političare koji su i danas obilazili sajam, štandove su razgledali i posjetitelji, izlagači su se međusobno družili, a među njima je bilo i dosta onih iz Ljubuškog.

Na samom ulazu u Paviljon 1 posjetiteljima se ove godine na zajedničkom štandu predstavlja Županija Zapadnohercegovačka sa gradovima Ljubuški i Široki Brijeg, te općinama Posušje i Grude.

Svi koji zastanu na ovom štandu imaju priliku pomoću 3D naočala isprobati virtualna putovanja biciklom po županiji, popričati s ljubuškim biciklistima, paragliderima i GSS-ovcima, ali i upoznati se s lokalnim malim gospodarstvenicima.

Naša županija ove godine predstavlja sve ono što nudimo na turističkom tržištu. Pored etabliranih turističkih lokacija poput vodopada Kravice i Blidinja, imamo i biciklizam koji je u ponudi na jedan sustavan i organiziran način. Na sajmu tako imamo simulator biciklističkih ruta po županiji. Predstavljamo i zip-line koji je od prošle godine u funkciji u Ravlića pećini, a od ove godine bi trebao biti u funkciji i u kanjonu Borak u Širokom Brijegu. Od ove godine bi u turističkoj ponudi županije trebali imati i panoramske letove balonom na vrući zrak, to je novina u našoj turističkoj ponudi i to smo htjeli predstaviti na zanimljiv način na ovom sajmu. Tako na sajmu imamo virtualna putovanja, a tu je i paragliding simulator. Pokušavamo ljudima na sajmu pokazati što se sve može doživjeti u našoj županiji i pozvati ih da dođu u Županiju Zapadnohercegovačku“, rekao je za Radio Ljubuški Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Posjetiteljima se na štandu županije naravno nude i jela i pića, a imaju priliku upoznati i lokalne obrtnike.

Helena Radić, jedna od osnivačica brenda Lola.tees za Radio Ljubuški je izjavila kako su sretni jer su od grada Ljubuškog odabrani da predstavljaju naš grad.

Prvi put nastupamo na sajmu. Upoznali smo zanimljive ljude, zanimljive brendove, ostvarili smo neke nove poslovne kontakte, ali i obnovili stare“, izjavila je Radić.

Na Sajmu se nalaze i ljubuški GSS-ovci, a pročelnik Miljenko Dropuljić ističe kako postoji velik interes za outdoor aktivnostima te se nada kako bi ovo mogao biti znak da će nadolazeći „Ljubuški outdoor festival“ biti dobro posjećen. 

Štand je odlično posjećen. Nas je petero došlo iz naše službe kao jedna vrsta promocije. Kada nas vide u našim prepoznatljivim crvenim duksevima, valjda će se ljudi osjećati sigurniji. Sudeći prema ovome, LJOF će ove godine biti odlično posjećen, a mi iz GSS-a ćemo se truditi da sve prođe sigurno, da svi sudionici budu sigurni“, rekao je Dropuljić.

Ljubuški biciklisti u Mostaru promoviraju cikloturizam.

Ukazujemo na biciklizam kao dio turističke ponude Hercegovine. Na štandu se mogu probati virtualne vožnje biciklom nekim dijelovima Hercegovine, tako da se posjetitelji možda zaljube i odluče na bicikliranje“, kaže Mirko Luburić, predsjednik Biciklističkog kluba Ljubuški.

Ivan Planinić iz Turističke zajednice Grada Ljubuškog ističe kako su se poprilično potrudili kako bi izložili štand na kojem će promovirati sve ono što Ljubuški nudi turistima.

Drago nam je što je nakon stanke od dvije godine, zaživio ovaj sajam jer nam pruža priliku za stvaranje novih kontakata i poznanstva i dogovaranje nekih novih suradnji“, istaknuo je Planinić.  

Od Ljubušaka na sajmu se može sresti i prof. Davorin Medić koji na štandu Hercegovačkog stapa promovira tradicionalna domaća jela, a šetajući sajmom mogu se zateći i štandovi raznih ljubuških tvrtki.

Poslušajte što smo snimili danas

error: Content is protected !!