Nogometaši Real Madrida slavili su 3:1 u gostima kod Chelseaja u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, dok je Villarreal na svom terenu svladao Bayern 1:0. 

Španjolski nogometni velikan Real Madrid pobjedom na Stamford Bridgeu odradio je veliki posao uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu 12. travnja. Junak susreta bio je trostruki strijelac Karim Benzema (21, 24, 46), a pogodak za domaćine zabio je Kai Havertz (40).

Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret za Real upisavši asistenciju za drugi pogodak, dok je Mateo Kovačić za Chelsea zaigrao u drugom poluvremenu. 

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, pokušat će se “osvetiti” Chelseaju koji ga je prošle sezone u polufinalu pobijedio ukupnim rezultatom 3:1.

Bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge gdje je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi već je stigao u srijedu.

Počelo je “vatreno”, Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.



Kraljevski klub je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1:0. Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2:0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je pored gola.

Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouarda Mendyja. Jedinica Bluesa je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti “hat trick” u Ligi prvaka.

Bluesi su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

U posljednjim trenucima susreta akcija Kovačić – Lukaku – Ziyech završila je opasnim udarcem Marokanca, ali pored gola.

KRAJ UTAKMICE! REAL U MADRID NA UZVRAT NOSI DVA GOLA PREDNOSTI! KRAJ JE I U ŠPANJOLSKOJ, VILLARREAL JE SVLADAO BAYERN 1:0!

90+3′ Lukaku odlično sve pripremio za Ziyecha, no nema gola za Chelsea

90′ Pet minuta nadoknade na Stamford Bridgeu

86′ Dvije izmjene u Realu, izlazi trosturki strijelac Benzema uz pljesak s tribina, a izlazi i Valverde, na terenu su Bale i Ceballos

83′ Opet Courtois! James je šutirao s ruba šesnaesterca, ali belgijski vratar sjajno brani!

79′ Pokušaj Chelseaja preko Havertza, no opet je siguran Courtois

74′ Promjena kod Reala, Ancelotti na teren šalje mladu nadu Eduarda Camavingu, zamijenit će Tonija Kroosa

69′ Velika prilika za Chelsea! Lukaku je bio najviši u šesnaestercu, snažno pucao glavom, ali nedovoljno precizno

64′ Sve svoje adute Tuchel šalje na travnjak, izlaze Pulišić i Jorginho, ulaze Lukaku i Lofus-Cheek, a ne može susret nastaviti Militao, zamijenit će ga Nacho

50′ Ne predaje se Chelsea, odlična prilika za domaćina, no Real ima sjajnog vratara Courtoisa!

46′ HAT-TRICK BENZEME!!! KAKAV ŠOK ZA CHELSEA! REAL VODI 3:1! Nakon velike pogreške golmana Benzema zabija svoj treći gol!

46′ Počelo je drugo poluvrijeme, Tuchel odlučio osvježiti momčad, na teren poslao Matea Kovačića i Hakima Ziyecha umjesto Christensena i Kantea

KRAJ SJAJNOG PRVOG POLUVREMENA U LONDONU! Gosti iz Madrida vode 2:1, dok je nakon prvih 45 minuta u Španjolskoj uspješniji domaćin Villarreal koji ima 1:0 protiv Bayerna.

42′ Benzema umalo zabio treći gol! Šutirao je unutar šesnaesterca, no lopta odlazi vrlo blizu lijeve vratnice!

40′ GOOL ZA CHELSEA! Izvrstan centaršut Jorginha, Havertz u završnici prvog dijela zabija za smanjenje zaostatka

33′ Sjajna obrana Mendyja, šutirao je Carvajal

28′ Kai Havertz pada u šesnaestercu, no francuski sudac se nije oglasio

24′ BENZEMAAAA! KRALJEVSKI KLUB UDVOSTRUČIO VODSTVO! Asistencija Modrića za Benzemu koji ponovno glavom pogađa za 2:0 Reala!

21′ REAL VODI NA STAMFORD BRIDGEU! Nakon odličnog centaršuta Viniciusa Juniora, Karim Benzema snažno puca glavom i dovodi Kraljevski klub u vodstvo!

19′ Branič Chelseaja Rüdiger dobio je žuti karton zbog prekršaja na Valverdeu

15′ Pokušaj Chelseja preko Jamesa koji izvodi slobodni udarac, no siguran je vratar Reala Courtois

14′ Žuti karton za Militaa zbog prekršaja na Havertzu, loša je to vijest za Real jer Militao neće moći igrati u uzvratu u Madridu

10′ Prva velika šansa na utakmici, Vinicus Junior je pucao, ali greda zaustavlja njegov udarac, ništa od pogotka za madridsku momčad!

8′ GOOL U ŠPANJOLSKOJ! Villarreal je golom Danjume poveo protiv Bayerna!

4′ Dobra prilika za Real, Militao je šutirao, no vratar domaćina Mendy brani

1′ Francuski sudac Clement Turpin dao je znak za početak utakmice Chelsea – Real Madrid, a počeo je i dvoboj Villarreala i Bayerna u Španjolskoj

Anton Samovojska očekuje “utakmicu iz bajke”

20:04

– Jedan važan detalj, to je da će utakmicu voditi Ancelotti, trener Reala dobio je negativan nalaz i vodit će momčad. U prošlom kolu španjolskog prvenstva, protiv Celte, nije je vodio. Ovo bi trebala biti utakmica iz bajke, za razliku od one jučer, koja je bila grozna utakmica, najviše zahvaljujući treneru Atletica Simeoneu, koji je napravio takav bunker, takav beton, kakav davno nije viđen, rekao je Samovojska u emisiji uoči utakmice.

Stigli su početni sastavi Chelseaja i Reala, Modrić starta, Kovačić na klupi

19:47

Početni sastavi:

CHELSEA: Mendy – Christensen, Thiago SIlva, Rudiger – James, Kante, Jorginho, Mount, Azpilicueta – Havertz, Pulišić

REAL MADRID: Courtois – Mendy, Alaba, Eder Militao, Carvajal – Kroos, Casemiro, Modrić – Vinicius Junior, Benzema, Valverde

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!