Nogometaši Osijeka u nedjelju gostuju u Koprivnici kod Slave Belupa u sklopu 30. kola Prve HNL. Susret je najavio trener Osijeka Nenad Bjelica.

– Imamo Lovrića, Žapera i Miereza koji ne mogu igrati zbog kartona. Škorić je ozlijeđen, isto tako imamo Lončara koji će najvjerojatnije propustiti Belupo. Bartolec je cijeli tjedan trenirao, ali je možda još prerano za njega. 

– Ostali su na raspolaganju, dobro smo trenirali, danas sam morao prekinuti trening jer igrači nisu bili skoncentrirani i mislim da je bolje da se takav trening ne odradi. Dobro smo radili od utorka do danas i nadam se da ćemo utakmicu odigrati kao protiv Hajduka.

Ovo je veliki ispit za dubinu kadra:

– Imali smo mi i ranije izostanaka, ne žalim se, vjerujem u igrače koji su na raspolaganju. Izostanak ovih šest igrača ne predstavlja problem i očekujem da ćemo se vratiti tri boda. Ulog je velik i znamo što nam tri boda nose. Belupo je ozbiljan protivnik. 

O penalima ove sezone:

– Mi možemo šutirati penale na treninzima, to nije ista situacija kao na utakmici, utakmice su stresne, svi mi želimo da igrač koji puca, da ga zabije isto kao i sam igrač. Dogodi se situacija kao protiv Hajduka, puno koškanja, promjene odluke suca remete koncentraciju i Lovrić se nije osjećao spremno. Ako nitko ne želi preuzeti odgovornost, onda ja donosim odluku.

Jesu li igrači motivirani kao protiv Hajduka?

– Mi imamo 1001 motiv, uopće nas ne zanima koliko će ljudi biti na tribini, ako nekome nije jasno što želimo ostvariti ove sezone, onda ne znam što bih rekao. 

Koliko će ove “male” utakmice biti važne za poredak na kraju?

– Teško je procijeniti, kad sve ovo završi vidjet ćemo što je presudilo u ovoj utrci, previše se zamarati s nečim na što ne možemo utjecati je nonsense. Trebamo dati sve od sebe da pobijedimo sad ovu utakmicu. Mislim da smo prošle godine protiv ekipa od 5. do 10. mjesta bili najbolji, a gubili smo bodove od ovih prvih četiri, pet. Ove sezone smo najbolji u derbijima pa ćemo vidjeti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!