Hajduk u sklopu 30. kola Prve HNL dočekuje Šibenik na svom Poljudu. Vrlo važan susret u utrci za naslov najavio je trener Splićana Valdas Dambrauskas. 

– Situacija je dobra, nakon velike utakmice i napornog puta uvijek imaš igrače kojima treba par dana više za oporavak. Svi osim Ferra su spremni i treniraju dobro. 

Osjeća li Hajduk pritisak: 

– Ako pričamo o pritisku, ja samo vidim priliku u ovih osam utakmica da se borimo za nešto. Kao i uvijek, sutra nam je najvažnija utakmica, tri boda nam mogu donijeti promjenu, u nedjelju igraju konkurenti i situacija se može promijeniti. Ovo nije ono što smo očekivali protiv Osijeka, trebali smo imati više prilika, ali imamo uspone i padove, ali mislim da je odgovor igrača tijekom tjedna bio dobar. Vjerujem kako ova grupa ima budućnost. Nakon jedne utakmice koja nije završila kako treba, očekujem da sutra pokažemo drugo lice. 

Do kraja treba sve pobijediti:

– Uvijek nastojimo igrati napadački, nekada je protivnik bolji od nas, nekad nas nadigraju, razumijem razočaranje navijača, kada pobjeđujemo svi su sretni, kad gubimo svi su tužni. Kada pobijedimo protiv Lokomotive, onda super, euforija, kad odigramo 0:0 s Osijekom onda je katastrofa, ali pokažite mi momčad koja stalno igra na visokoj razini.

Loša igra protiv Osijeka:

– Ponovo, svaka utakmica ima svoju priču, ovo što vidimo nije prvi put, ako analiziramo igru protiv Dinama, završilo je 0:0, a Dinamo u prvom poluvremenu nije imao šanse, je li to znači da bi mi trebali biti zadovoljni i osjećati se kao pobjednici. Ako završi 0:0, obje momčadi su uzele po bod, nema pobjednika. Rezultat je jedino bitan. Naša najveća greška je što nismo našli taj završni pas da zabijemo. 

O kadru: 

– Imamo 20 plus igrača, oni su predani, rade teško, nekima nije lako, neki igraju više, neki manje, ovaj tjedan su posebno pokazali koliko se žele boriti i to me raduje. Vjerujem igračima. 

Trener Šibenika najavio je da dolazi po tri boda: 

– Nema trenera koji kaže da će igrati na remi, svi žele pobjedu, ovo nisu prazne riječi i svatko u ovoj ligi te može kazniti ako se opsutiš. 

Je li Livaji potreban odmor?

– Ovo je najteže pitanje, koliko on ima godina, pa on je u najboljoj formi, vođa tima, najbolji igrač tima. Zašto Real ne odmara Modrića, a ima 37 godina. Navijači dolaze gledati Hajduk, ali i Livaju, ako je on spreman i zdrav, onda treba igrati. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!