Portugalski nogometni velikan Benfica zainteresiran je za hrvatskog napadača Petra Musu (24), koji je zabio 11 golova u 28 utakmica za Boavistu, izvijestile su u subotu portugalske sportske novine O Jogo i A Bola.

Musu je praška Slavia posudila Boavisti do kraja ove sezone.

– Nadležne osobe u Benfici imaju nekoliko istaknutih imena, a Musa ima karakteristike koje se sviđaju klubu, piše O Jogo.

Taj dnevnik navodi kako Boavista, jedanaestoplasirana momčad prvenstva, ima pravo otkupa njegova ugovora za oko tri milijuna eura. Sa zabijenih deset golova u prvenstvu i jednim u kupu, navodno se aktivirala klauzula o obveznom otkupu.

Boavista je na početku sezone posudila Musu za 500.000 eura, ali još uvijek nije isplatila taj novac Slaviji pa češki klub razmišlja o žalbi FIFA-i i raskidu ugovora, tvrdi O Jogo.

Na stranici specijaliziranoj za transfere nogometaša Transfermarkt navedeno je kako je Boavista posudila Musu za 250.000 eura iz Slavije te da njegova tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura.

– Benfica ima konkretne informacije oko mogućeg posla, ali čeka jer želi iscrpiti sve mogućnosti za napad prije nego se definitivno okrene Musi, piše O Jogo.

Konkurentski list A Bola piše pak kako je Musa, nekadašnji član hrvatske U-21 reprezentacije, jedan od igrača koji bi mogli pojačati Benficu iduće sezone.

No, A Bola navodi da Musa trenutačno nije prioritet jer su trener i klub “identificirali druge prioritete”.

– Uprava i novi trener već su identificirali druge potrebe, u obrani i na sredini terena, tvrdi A Bola.

Benfica se nalazi na trećem mjestu u prvenstvu sa 61 bodom, čak 15 manje od vodećeg Porta, dok za drugim Sportingom zaostaje devet bodova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!