Načelnik Kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić, prije nego što je ubijen, govorio je poznanicima da je primijetio da ga posljednja dva mjeseca netko prati.

Govorio je prijateljima i susjedima da viđa nepoznatu osobu u naselju kako džogira u njegovoj blizini, a do tada je nije viđao – rekao je izvor blizak istrazi, piše Glassrpske. 

Prema njegovim riječima, tijek istrage saslušane su i osobe kojima se Bašić žalio i koje su potvrdile tu priču.

Bašić je ubijen 21. ožujka u prijedorskom naselju Pećani, a kao izravni izvršitelj zločina osumnjičen je Aleksandar Miljatović koji je u pritvoru. Prema dosadašnjoj istrazi, on je inspektoru prišao s leđa i pucao mu u potiljak iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Osim Miljatovića, uhićen je i pritvoren njegov pomagač Igor Repajić.

Republičko tužiteljstvo Miljatoviću na teret stavlja teško ubojstvo, a Repajiću pomaganje u teškom ubojstvu.

Nakon zločina Miljatović zvao Repajića da dođe po njega u Prijedor i poveze njegov auto.

–On je to i učinio, a njih dvojica su nakon zločina sporni automobil isjekli u dijelove i prodali na otpadu, ali su ih snimile kamere video-nadzora s jednog objekta. Miljatović je također snimljen video-nadzorom u blizini mjesta zločina, a nakon uhićenja sve je priznao. Policiji je ispričao da je ubojstvo naručio prijedorski narko-diler Dalibor Railić – rekao je izvor.

Dodao je da je Miljatović kazao da je koristio pištolj omotan kesom kako ne bi ostale čahure na mjestu zločina.

Policiju je odveo na mjesto sa kojeg je pištolj bacio u Vrbas. Prema riječima ovog izvora, Miljatović je priznao da je zapalio i odjeću koju je nosio na dan zločina.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!