Nogometaši Dinama u nedjelju gostuju na Rujevici kod Rijeke u derbiju 30. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Susret je najavio trener Modrih Željko Kopić. 

– Trenirali smo i radili dobro. Na Rujevicu idemo s deset bodova iz zadnje četiri utakmice bez primljenog gola. Ekipa je u dobrom stanju, motivirana, s kvalitetnom energijom i odlučnosti da sutra budemo pravi, da igramo dobar nogomet u svim fazama igre i da napravimo sve da dođemo do nova tri boda za nas koji su jako bitni, rekao je trener Dinama na konferenciji za medije dan uoči derbija.

Kakav će biti Dinamo što se tiče napadačkog dijela igre?

– Dinamo mora biti momčad koja njeguje i nameće trendove nogometne igre i ja kao trener sigurno nisam u potpunosti zadovoljan kako izgledamo i od toga ne bježim. Na tome radimo i inzistiramo da taj dio bude kvalitetniji. Posjed lopte nam je kvalitetan, imamo izuzetno visok postotak posjeda, imamo i dovoljan broj prilika po utakmici, no u konačnici ne zabijamo dovoljno golova, onoliko koliko bismo htjeli. Što se tiče samog derbija, sigurno da će biti kao i uvijek na Rujevici, utakmica visokog intenziteta, visoke energije i naravno da moraš biti defanzivno pravi i i stabilan, a isto tako opasan i kvalitetan ofenzivno da bi došao do kvalitetnog rezultata.

Otkrio je strateg Modrih kakvu Rijeku očekuje u derbiju.

– Rijeka je sigurno kvalitetna ekipa, kvalitetno vođena, koja se zadnjih godina potvrđuje u dolascima igrača u kvalitetnom skautingu. I ove godine ima dobru ekipu koja je natjecateljski kompetititvna, posebno su kvalitetni na Rujevici. Očekujem ih sutra maksimalno motivirane. Svaka utakmica nosi tri boda, svaka utakmica je bitna. Imamo osam utakmica do kraja i u svakoj od njih će nam jednako bitno biti doći do bodova, a tako i Rijeci. I za njih i za nas ova utakmica je derbi na punom stadionu i sigurno da ćemo i mi i Rijeka biti motivirani.

Neki bivši igrači Dinama kažu da tri boda Modrih na Rujevici mogu prelomiti sezonu.

– Mogu je usmjeriti, ponavljam da je svaka utakmica bitna. Vidjelo se koliko smo mi koji se borimo za vrh u nekim utakmicama izgubili neki bod na koji smo možda u nekoj projekciji računali, tako da je sutrašnja utakmica bitna, ali nakon nje imamo još sedam utakmica u kojima treba osvojiti dovoljno bodova da osvojimo naslov prvaka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!