U nedjelju u 20 sati Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo u derbiju 30. kola 1. HNL-a. Trener Rijeke Goran Tomić s optimizmom najavljuje utakmicu.

Nakon poraza od Hrvatskog dragovoljca i Gorice, pobjeda protiv Istre 1961 vratila je dobru atmosferu.

– Sigurno da nam je ta pobjeda bila bitna da vratimo potrebno samopouzdanje i pozitivnu energiju u svlačionicu koja je malo bila poljuljana s ta dva neočekivana poraza. Dobra je energija među igračima i s optimizmom možemo očekivati utakmicu s Dinamom. Što reći o Dinamu? Ove godine smo s njima imali nekoliko spektakularnih utakmica, bilo je tu svega, i pobjeda i neriješenih i poraza. Dinamo je izrazito kvalitetna ekipa, jedan stvarno neugodan protivnik, smatra trener Rijeke.

U dvoboju s vodećom momčadi prvenstva neće nedostajati motivacije.

– Igrači će sigurno dati sve od sebe, stvarno nam je jako bitna utakmica i očekujem da ćemo uz podršku naših navijača ostaviti srce na terenu, kaže Tomić.

– Meni je najbitnije da smo mi u dobrom stanju, da mi budemo u nekoj dobroj energiji, s taktičke strane još imamo vremena za odlučiti, imamo nekoliko varijanti, probali smo i na treningu. Zadnji dan ćemo odlučiti što je najbolje. Kako god istrčali, mislim da je najbitnija energija i pozitivno zajedništvo s navijačima, dodaje trener Riječana.

Pobjeda Rijeke može puno zakomplicirati vrh ljestvice što se tiče borbe za naslov prvaka.

– Znamo što nam donosi pobjeda protiv Dinama, znaju i igrači tako da motiva sigurno neće nedostajati. U ovakvim utakmicama ponekad je potrebna i doza sreće, moramo biti na nivou, i obrambeno i napadački i svi skupa se nadamo da ćemo to ostvariti.

Dobra vijest je ukidanje COVID potvrda i očekuje se puna Rujevica, što će biti dodatni motiv.

– Ove godine smo stvarno odigrali nekoliko vrhunskih predstava pred punom Rujevicom, pred našim navijačima tako da se nadam da će tako biti i ovaj put. S te strane imamo motiv više da ostavimo sve na terenu, rekao je Goran Tomić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!