Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) u utorak je na sjednici donijela rješenje o poduzimanju mjera nakon obavljenog nadgledanja imatelja dozvole operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju. 

“Navedenim rješenjem je naloženo imatelju dozvole da uredi i dovede u dostupno i pregledno stanje raspoloživu bazu podataka o registrima projekata i dinamičkim kvotama, te redovito i kontinuirano ažurira podatke, a informacije objavi na svojoj internetskoj stranici”, priopćeno je iz FERK-a.

FERK je usvojio sedam rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: “PROMEX“ iz Čapljine, “TURBINA“ iz Jajca, “BOSITEX” iz Žepča, “EKO-ENERGY” iz Tešnja , “SOLDO MONT” iz Posušja , “ELEKTRO D&M“ iz Čapljine i “ECO-KW“ iz Kiseljaka.

Također, usvojena su tri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “BOSITEX” iz Žepča za solarnu fotonaponsku elektranu “BOSITEX 1“, Samostalna obrtnička radnja “KOVAČUŠIĆ“ iz Posušja za solarnu fotonaponsku elektranu “PRIPOLJE“ i “SATELIT-tbm HB“ iz Međugorja za solarnu fotonaponsku elektranu “SATELIT“.

FERK je donio i rješenje po prijedlogu dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva “HIFA-OIL“ iz Tešnja, rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole “EURO-POWER” iz Tešnja i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda za “LAGER” iz Posušja.

Iz naftnog gospodarstva donijeta su tri rješenja po prijedlogu dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za “DELTA PETROL” i “TRGOŠPED“ iz Kaknja te “GREEN OIL“ Sarajeva.

Kada su u pitanju nacrti dozvola, na redovitoj sjednici usvojena su četiri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva:” TAKTIK” iz Gruda, “PERO“ iz Zenice, “ECO SOLAR” iz Stoca i “SV Energija“ iz Tešnja.

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “TOKIĆ BIG” iz Usore za dvije solarne fotonaponske elektrane “TOKIĆ BIG 1“ i “TOKIĆ BIG 2“, “EL-DARIS“ iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “EL-DARIS“, Proizvodnja električne energije “BLACO“ iz Gruda za solarnu fotonaponsku elektranu “BLACO“ i “AMDG” iz Mostara za solarnu fotonaponsku elektranu “AMDG“.

Iz naftnog gospodarstva usvojen je nacrt dozvole za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva “PAPIĆ“ iz Tomislavgrada.

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!