Grad Mostar i Europska banka za obnovu i razvoj u ožujku su potpisali zajednički sporazum, koji obećava financijsku i strategijsku partnersku pomoć Mostaru u rješavanju JP Deponija i stvaranju zelenog Mostara.

Na posljednjoj sjednici Federalna vlada podržala je i inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekta „Implementacija plana prilagođavanja regionalne deponije Uborak – Buđevci“ u iznosu do 5.000.000 eura. Prihvativši informacija o kreditu EBRD-a kao osnovu za vođenje pregovora, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija i Grad Mostar da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Tim povodom predstavnici Grada Mostara i Europske banke za obnovu i razvoj održali su u četvrtak kick-off sastanak, kao prvi inicijalni sastanak u aplikaciji za dobivanje kredita.

Cilj ovog sastanka bilo je uraditi dubinsku analizu projekta po pitanju okoliša, tehničkih elemenata projekta i društvenih pitanja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!