Nogometaši Dinama u petak će ugostiti Istru 1961 u dvoboju 31. kola domaćeg nogometnog prvenstva. 

Modri drže vodeću poziciju sa 63 boda, dva više uz utakmicu manje od drugoplasiranog Osijeka. Puljani su na osmom mjestu s 26 bodova, koliko ima i pretposljednji deveti Šibenik.

Trener Zagrepčana Željko Kopić najavio je kako je momčad maksimalno koncentrirana na okršaj s Istrom koji dolazi nakon slavlja na teškom derbiju na Rujevici, a uoči najvećeg derbija protiv Hajduka u zaostalom dvoboju.

– Svaki derbi ima svoje značenje i jasno je da su emocije jake, da je velika fizička, emocionalna i psihološka potrošnja. Imali smo dovoljno vremena dobro se regenerirati. Osim toga, sve je lakše kad na gostovanju osvojiš tri vrlo bitna boda, to utječe na okruženje i atmosferu, rekao je trener Dinama za službenu klupsku stranicu.

Nakon utakmice protiv Istre 1961 pred Dinamom je zaostali dvoboj 9. kola protiv Hajduka sljedeće srijede na Poljudu. Kako skrenuti misli s ovih derbija i usmjeriti ih ka Istri?

– Nama je doista fokus na prvu sljedeću utakmicu, dakle na Istru 1961. O Hajduku ćemo razmišljati tek nakon toga. Rijeku smo analizirali, arhivirali i okrenuli se Istri. Kompletna naša koncentracija usmjerena je na tu utakmicu.

U njihova tri dosadašnja prvenstvena ogleda ove sezone Modri su dvaput slavili na Aldo Drosini (2:0, 2:1), a maksimirski ogled ovih momčadi završio je remijem (1:1). U zadnjih pet utakmica Puljani imaju samo jedan poraz i to protiv Rijeke.

– Ponavljam se ako kažem da sve momčadi imaju kvalitetu, da svakoj utakmici moraš pristupiti maksimalno spreman. Istra dobro funkcionira, imaju određenu kvalitetu. Dinamu nikad u Puli nije lagano igrati i baš zato nam je tih šest bodova koje smo ondje osvojili iznimno bitno. Onaj remi iz Maksimira u početku sezone je opomena i nešto o čemu moramo voditi računa u pripremi utakmice i nešto što nam nalaže da od prve sekunde budemo na pravoj razini, upozorava trener Dinama. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!